Welpen

Welpen speltakteken

Hallo allemaal!

De welpen is een van de vier speltakken voor jeugdleden van Scouting Nederland. De welpen zijn te herkennen aan hun groene uniform! De leeftijd in onze groep ligt tussen de 7 á 11 jaar. We draaien vrijwel iedere zaterdag van 10 tot 12 uur ‘s ochtends. Deze 2 uur besteden we aan leuke dingen, zoals hutten bouwen, pionieren, bosspelletjes, en nog veel meer. Op deze site zul je veel meer te weten komen wat we allemaal doen op de zaterdagochtend. (of weekenden natuurlijk!)

 

Groetjes, De Welpenstaf.

 

 

 • Volg Scouting Driesprong op Facebook

  Wil je meer lezen over de opkomsten van de speltakken en ander Scouting Driesprong-nieuws volgen? Like & Volg Scouting Driesprong dan via https://www.facebook.com/ScoutingDriesprong/!

 • Spelen en picknicken in het speelbos

  Vanochtend was helaas weer de laatste opkomst van het seizoen. We sloten af met een extra lange, gezellige opkomst in het Mastbos. Op naar het zomerkamp!

 • Nieuwjaarsbingo

  Allereerst allemaal een gelukkig en gezond 2015 gewenst! We gaan er weer een geweldig scoutingjaar van maken.

  Vanochtend begon het al goed met onze traditionele nieuwjaarsbingo!
  De welpen, kabouters en bevers speelden om leuke prijzen. Buiten was het koud en nat, maar binnen gezellig warm. Een goed begin van 2015.

 • Sinterklaas

  Ook dit jaar brachten de Sint en zijn Pieten weer een bezoekje aan scouting Driesprong. Vol verwachting klopten de hartjes van de bevers, welpen en kabouters. Het was weer een geweldig feestje met natuurlijk voor iedereen een cadeautje.

   

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Overvliegen Bevers

   

   

 • Zwemmen

  wpid-img-20140906-wa0004.jpg

  Afgelopen zaterdag was er een speciale opkomst, in plaats van het gewoonlijke van 10 tot 12 draaien op de maalderij hadden we een spetterfestijn van 13:00 tot 16:00 in zwembad van Sonsbeeck. Dat betekent dus niet alleen een uurtje extra scouting, wat natuurlijk altijd extra pret betekent, maar ook zwemmen met al je mede Welpen en Kabouters, zelfs de leiding nam ook nog een duik. Er is felle strijd gevoerd over zwembanden, gebubbeld in het bubbelbad en geroetsjt van spannende glijbanen, alleen of in groepjes, met natuurlijk een wedstrijdje over wie de snelste tijd weg kon zetten. Al met al was het een leuke, gezellige en natte opkomst, die een mooi afscheid was voor de Welpen en Kabouters die volgende week over gaan vliegen. Hen willen wij graag veel succes en plezier wensen bij de Gidsen en Verkenners, we zullen jullie missen!

   

 • Fototocht

  De druilerige ochtend maakte de grond zompig en de kleren klam. De welpen stonden in de miezerige regen in een aaneengesloten vierkant, oftewel een carré. Ze kregen een lijst met foto’s mee van (niet altijd even gemakkelijk) herkenbare plekken rondom Teteringen om te volgen. Bergen van zand werden beklommen en gebruikt als uitkijktorens om de volgende stap in hun tocht te plannen. Onverstoord door wind en regen vonden de meesten de post met cake en vocht. Sommige welpen wilden hier zo kort mogelijk stil blijven staan, want; ‘ik word daar zo moe van’. Na een vol anderhalf uur de uitgezette weg naar de maalderij te hebben gevonden werd het programma in een carré afgesloten. De ochtend was een zeer geslaagde start van een nieuw scoutingjaar, waarbij het beeld van de scout als rouwdouwer weer eens werd bevestigd.

 • 6 kamp (7 juni 2014)

  Vandaag is het prachtig weer. Tijd voor een zeskamp met de welpen en kabouters. Naast zaklopen en doelschieten, ook lekker veel waterspelletjes. Hieronder een kleine impressie….

   

 • Vaderzoonweekend

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.548953305221862.1073741828.285591661558029&type=1