Verkenners

Scouts speltakteken

Verkenners zijn jongens van 11 tot 15 jaar. Zij leren spelenderwijs hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en om in groepsverband te werken.

Survivelen, pionieren, bostochten, kampvuur veilig leren aanmaken, hiken, fietsspeurtochten. Dit is een greep uit het programma van de verkenners.

Op vrijdagavond hebben de verkenners hun opkomst van 19.00 tot 21.00 uur.
Heb je interesse, kom dan gewoon een keer langs.

 

 

 

 • Volg Scouting Driesprong op Facebook

  Wil je meer lezen over de opkomsten van de speltakken en ander Scouting Driesprong-nieuws volgen? Like & Volg Scouting Driesprong dan via https://www.facebook.com/ScoutingDriesprong/!

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Waterballonnen

  Op vrijdagavond staan de verkenners in afwachting wat er die avond gaat gebeuren.

  Tafels worden naar buiten gesjouwd en op z’n kant gezet. De verkenners zien het al gebeuren, de meeste weten al wat er komen gaat.

  Achterin de velden worden pallets voorzien van wcpapier en dan komen de waterballonnen tevoorschijn.

  Twee groepen tegen elkaar, iedereen met een papieren sjerp om heeft een waterballon. Nu is het de bedoeling om de pallet van het andere team papierloos te gooien. Máár je mag alleen maar gooien als jouw sjerp heel is……dus iedereen stond op scherp óf achter de tafels.

  En waar waterballonnen zijn, zijn géén droge shirtjes dus de gidsen waren ook al gauw nat.