Rowans & Sherpa’s

Explorers speltakteken

Rowans en sherpa’s (samen ook wel explorers genoemd) zijn de speltakken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Na een paar jaar afwezigheid heeft scouting Driesprong sinds kort ook weer een sherpa-afdeling die samen met de rowan-afdeling draait.

Van rowans en sherpa’s wordt verwacht dat zij een grote eigen inbreng hebben en ook zelf programma’s maken. Zij hebben ook geen leiding meer, maar begeleiding die hen o.a. helpt met het maken van de programma’s. Die programma’s kunnen van alles zijn, dat varieert van typische scouting activiteiten zoals een dropping tot iets als pimp my ride wat je niet bij scouting zou verwachten!

De rowans en sherpa’s draaien met hun begeleiding iedere vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 uur, maar daarna blijven de meesten vaak nog lang hangen in onze gezellige eigen ruimte voor een praatje en een drankje, want rowans en sherpa’s zijn ook absoluut gezelligheidsdieren!

Daarnaast ondernemen we leuke weekenden (o.a. met andere groepen uit de regio) en gaan we ieder jaar op kamp, waarbij een buitenlandse bestemming de voorkeur heeft!

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Zomerkamp 2011 Rowans en Sherpa’s

  Op die beruchte zaterdagochtend van 9 juli om 10:00 hebben de rowans en sherpa van Scouting Driesprong uit Breda zich verzameld bij de Maalderij. Want op deze dag gingen we op kamp!
  Zaterdagochtend vertrokken we richting het plaatsje Membach-Baelen, vlakbij Eupen, waar we na een lange tocht vol hindernissen waren gestrand.
  Onderweg zijn we bij een tankstation nog geïnterviewd door een Limburgse radiozender die onze zangkwaliteiten op de proef stelde en onze cd’s aandachtig beluisterde, dit was erg grappig.
  Bij aankomst hebben we meteen de tenten opgezet, een voor de rowans, een voor de enige Sherpa en nog een voor de begeleiding. De omgeving was erg mooi, in de bossen en naast een koud riviertje. Ook moest er een luifel komen om toch een beetje droog te zitten in geval dat het zou regenen.

  De middag en avond hebben we de buurt verkend en lekker pasta gegeten. In de nacht zijn we nog ergens gedropt om vanuit daar via brandgangen terug te lopen naar het kampadres.

  Zondag zijn we naar het mooie plaatsje Monschau geweest waar we vrij mochten rondlopen zonder achterna
  gezeten te worden door de leiding. We hebben het oude stadje verkend en een lekkere Bratwürst gegeten.

  Maandag en dinsdag hebben we de hike gelopen, dit is een lange tocht waarbij je je kleren, slaapzak enz. mee
  moet zeulen. Dit was erg leuk in het beboste heuvelachtige landschap. We werden maandag in Spa gedropt en van daaruit liepen we met een kaart naar Jalhay, waar we buiten sliepen.

  Onderweg naar deze plek werden we nog belaagd door de begeleiding die ons een stuiterbal wilden afpakken, hoe kinderachtig dit ook klinkt was dit erg leuk. Na wat blikvoer gegeten te hebben maandagavond, verliet de begeleiding ons en ontmoeten we een Zeeuw die erg vriendelijk overkwam, maar niet bij iedereen in de smaak viel. Toch bloeide er iets tussen onze Sherpa en de leuke Zeeuw.
  Dinsdag hebben we nog wat kots op moeten ruimen van een rowan die zich te veel had volgepropt. Hierna zijn we door de regen teruggelopen en eenmaal op onze kamplocatie was een sprong in het koude riviertje wel lekker. We aten nasi en sliepen al vroeg.
  Woensdag zijn we naar Aachen gegaan waar de McDonalds ons heeft verwend en de regen ons de hele dag heeft gepest.


  Donderdag hebben we de hele dag gemountainbiked, dit was erg leuk! We fietsten bij het Lac de la Gileppe, een erg mooie omgeving. s ’Avonds hebben we nog lekker gebarbecued.
  Tijdens het kamp hebben we ook nog een leuk spel gedaan, namelijk een afgeleide van ganzenbord en een Samson en Gert quiz.
  Vrijdagochtend hebben we de tenten afgebroken en nog in het zonnetje kunnen leggen, want het heeft over heel het kamp wel drie dagen geregend.
  De terugweg ging voorspoedig en eenmaal terug op het Scoutingterrein laadden we de spullen uit en gingen we nagenietend van een leuk kamp terug naar huis.
  Jullie Noudje

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.285967028187159.62591.285591661558029&type=3

 • Dropping

  Een paar weken terug zijn wij met de groep gedropt in de buurt van ‘t Zand te Gilze.

  Wij hadden opdracht om vanaf hier zo snel mogelijk weer terug te komen naar de kerk in Chaam.

  Na een korte blik op de kaart gingen wij met goede moed richting het oosten, richting Chaam.

  Na een tijdje gelopen te hebben kwamen we een vervallen boerderij tegen, deze moest natuurlijk even onderzocht worden. Helaas niets interessants gevonden, dus verder maar weer. Na een paar honderd meter was al dat asfalt best saai, dus besloten we maar door het bos te gaan lopen. Het begon goed, we maakte lekker tempo maar toen begon het, in de verte zag je ze al aankomen.

  Hele zwermen muggen cirkelden binnen een mum van tijd om ons hoofd, en dit werd nog erger toen we de boswachter tegen kwamen. Hij wilde even weten wat er aan de hand was en wat we deden en nu hadden die helse muggen even vrij spel. Gelukkig ging hij snel verder en wij ook.

  Na een beetje omgelopen de hebben zagen we hem dan toch in de verte: de kerktoren van Chaam.

  Daar aangekomen zagen we de leiding al op een terrasje zitten dus voegden wij ons maar bij ze.

  Made by Enzo

 • Ra 241 Maart

  Hier een klein stukje over Ra 241 over wat we gedaan hebben de laatste tijd.
  Ondanks dat het op de site erg rustig is geweest hebben we toch aardig wat activiteit gehad.
  Laatst zijn we begonnen met het hok naar eigen inzicht aan te passen. Er is natuurlijk een nieuwe jonge groep ontstaan en die zat in een hok wat door anderen is ingericht. Om er toch een “eigen” ruimte van te maken gaan we de boel herinrichten.
  De buitenzijde zat in de witte grondverf maar dat werd toch smoezelig. Die hebben we vrijdag toch maar af gelakt. Ziet er er gelijk frisser uit. Ook hebben we een weekend in Zeeland gehad alwaar we een tocht hebben gelopen,tv gekeken…en vliegers hebben gebouwd.(zie de foto’s).
  Volgende week hebben we een bosspel en we gaan weer richting een klusweekend af.

  Hier kan je de foto’s vinden;

  Blikken: http://www.scoutingdriesprong.nl/fotos2/main.php?g2_itemId=196

  Breskens: http://www.scoutingdriesprong.nl/fotos2/main.php?g2_itemId=310

  Verven; http://www.scoutingdriesprong.nl/fotos2/main.php?g2_itemId=397

  (De Blikken staan foto’s van de verkenners en gidsen)

 • 29-01-2010

  Pionieren samen met de gidsen.

  Na de uitleg van Job en Noud zijn we gaan palen slepen naar de Grote Schuur.Gezien het geweldige weer geen onverstandige keus om binnen te pionieren. Gelukkig waren de objecten niet al te groot. Het bleek dat de gidsen ook met knopen aan de slag gingen. Het leek ons beter om samen te werken en nadat de groepen waren ingedeeld verliep het knopen vlot en was er ook nog tijd voor andere activiteit, zie foto’s.

 • Pimp My Ride

  Drie weken geleden, 17 oktober 2008, was het eindelijk zover! We mochten de heilige grond van de auto demontage bedrijf Bastiaansen betreden! Hier stond een ontzettende lelijke Citroën Xantia op ons te wachten om een nieuw leven te krijgen. Althans een nieuw uiterlijk, zodat hij weer sjans had.
  We hadden al onze spullen meegenomen om mooie bumpers, side skirts, spoilers en luchthappers te maken. Eenmaal aan de slag schoot het best op, in één avond hebben we hem qua bouwen afgekregen.
  Een week later zijn we begonnen met de kleur aan te brengen op de wagen. Eerst hebben we de hele wagen zwart geverfd, later hebben we door middel van afplakken een prachtige vlam op de linkerkant kunnen verven. Ook hadden we nog mooie velgen uitgezocht die we eronder hadden gezet. Toen waren we volledig uitgewerkt. De verf moest drogen en het was dus tijd om weer op te ruimen.
  Tijdens de laatste geplande opkomst om aan onze creatie te werken zijn we meteen begonnen, de vlammen zijn afgemaakt en we hebben nieuwe rood tinten erop geschilderd. Tot slot hebben we ook nog raam decoratie gemaakt, hoe dit is geworden zie je wel op de foto’s!

 • Werkweekend september 2008

  De rowans werken al een paar jaar op de boerderij van Truus en Peter. Zij zijn dol op paarden en alles staat in het teken van het een zo goed mogelijke onderkomen geven aan de dieren. Meestal verrichten wij het zwaardere werk zoals snoeien, graven en sjouwen. Dus ook deze keer vertrokken we vrijdagavond richting Limburg. Na enige tijd rijden – waarbij we constant werden gevolgd door een stokoude ambulance – kwamen we aan op de bestemming. We zetten razendsnel de tent op en na een kampvuurtje en een versnapering moesten we snel onze bedden opzoeken want het was de volgende dag vroeg dag. De nacht was ontzettend koud, er was zelfs vorst aan de grond. De volgende morgen was het zoals gezegd vroeg dag, dus snel een ontbijtje met een lekker eitje. Daarna begon het (graaf)werk. Het was namelijk de bedoeling dat we rondom de wei een geul van 25cm diep groeven zodat we daar een rubberen band in konden leggen. Hierdoor bleef het dure zand in die bak waar het moest zijn. Dus wij hebben de hele zaterdagmiddag (20 graden ondertussen!) gegraven, gegraven en gegraven. De rubberen band kon er aan het eind van de middag in en zo sloten we de dag af. ’ s Avonds was er uiteraard weer een legendarisch diner, want zoals altijd proberen ze ons kotsmisselijk te voeren. Ze hadden een partij Chinees gehaald waar je u tegen zegt. Na deze ordinaire schanspartij dronken we nog wat en gingen we vroeg naar bed: we waren kapot. Na een iets minder koude nacht eten we weer een lekker eitje (altijd fijn als Marcel boodschappen doet) en maakten we de wei af, verplaatsen we nog wat boompjes (inderdaad, weer graven) en werd er nog wat puin geruimd. Na een riante betaling pakten we de boel in en vertrokken we richting Breda. Gr. Stefan