Gidsen

Scouts speltakteken

Meiden van 11 tot 15 zitten bij de gidsen. Na gezellig bijbabbelen is er elke vrijdagavond wel wat leuks te doen. Speurtochten, sieraden maken, kampvuurtheater en nog veel meer.

Ook regelmatig gezamenlijk met de verkenners opkomsten draaien zoals survivelen, hiken, fietstochten en bosspelen.

Heb je zin om een opkomst mee te draaien, kom dan gewoon aanwaaien.
We draaien op de vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

 

 

 

 • Volg Scouting Driesprong op Facebook

  Wil je meer lezen over de opkomsten van de speltakken en ander Scouting Driesprong-nieuws volgen? Like & Volg Scouting Driesprong dan via https://www.facebook.com/ScoutingDriesprong/!

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Rommelmarkt ochtend

  Wat ben ik trots op mijn groep

  Ik ga van 28 juli 2015 tot en met 8 augustus 2015 deelnemen aan de World Jamboree in Japan. En mijn eigen scouting groep helpt mij mee met acties om het deelnemersgeld bij elkaar te sparen.
  Na de zeer geslaagde high tea van de gidsen in januari, organiseerden de bevers, kabouters en welpen op zaterdag  28 juni een spelletjesochtend. Vele spelletjes waren bedacht en enthousiast speelden de bevers, kabouters, welpen, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s de spelletjes. Ook werd er driftig gekocht van de tafels waar op allerlei dingen te koop werden aangeboden.

  De rowans en sherpa’s waren ook aan het helpen en verkochten zelf gebakken koekjes.

  Het was een hele gezellig ochtend, dank jullie wel!
  Tiki

   

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.654532434663948.1073741840.285591661558029&type=3

 • Bericht van Tiki!

  In ons vorig bericht heeft u kunnen lezen dat Tiki bezig is met acties om de Wereld Jamboree 2015 te kunnen financieren.
  Vandaag een bericht van haar zelf:

  tiki

  Hoi,

  Ik ben Tiki Molendijk en ik zit op Scouting Driesprong al vanaf de bevers. Nu ben ik gids of zoals ze dat bij Scouting Nederland noemen een scout. Naast onze opkomsten op vrijdag doe ik nog meer scouting activiteiten zoals bijvoorbeeld de HIT en ik ga in 2015 naar de Wereld Jamboree  in Japan. De deelname kost veel geld, daarom krijgen alle deelnemers de opdracht om minimaal de helft van het kampbedrag zelf bij elkaar te verdienen. Ik ben hiervoor allerlei acties gestart. Scouting Driesprong wil mij hiermee helpen en daar ben ik echt super blij mee. Om iedereen  op de hoogte te houden heb ik een site gebouwd  www.tikinaarjapan2015wj.weebly.com  daar kunt u meer lezen over de Jamboree en mijn acties. Ook kunt u je aanmelden voor mijn nieuwsbrief.

  Groetjes Tiki Molendijk

 • Overvliegen

  Vandaag draaiden de kabouters en gidsen samen, want de oudste kabouters gingen over naar de gidsen. Op het Cadettenkamp werden eerst spelletjes gedaan en daarna was HET zover. Veel plezier bij de gidsen meiden!

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

 • High Tea

  Vanavond was het erg druk op de Maalderij.

  De gidsen en de kabouters hadden namelijk een gezamenlijke High tea.

  Alle meiden hadden hiervoor iets lekkers meegebracht. Er was van alles: Scones, zelf gebakken cake en hartige broodjes, chocolade, belegd brood etc. Veel kleine traktaties maakten een hele grote tafel vol lekkers en de meiden hebben zich dan ook lekker tegoed gedaan aan al dat lekkers. Toen we uitgekletst waren, de magen vol waren en de thee op was hebben we buiten nog een spel gespeeld. De kabouters waren echter niet zo maar gekomen.

  Elke en Tiki gingen overvliegen naar de gidsen en aan het einde van de avond was het zover. We hopen dat ook deze meiden het bij ons naar hun zin gaan hebben.

 • Proefdraaien oudste kabouters, 2 juli 2010

  Na de vakantie wordt de gidsengroep behoorlijk uitgebreid.
  Er komen dan 8 oudste-kabouters over. Omdat deze meiden het best spannend vinden om weer de jongste te zijn, mochten ze vanavond letterlijk in de keuken komen kijken bij de gidsen.

  De gidsen maakten samen met de oudste kabouters allerlei lekkere hapjes en ja, meiden bij de gidsen doen we dat allemaal zelf, de leiding helpt hier veel minder mee. Dat is ook niet nodig want het lukt best.
  Eerst werd er fruit gesneden in blokjes. Daarna werd dit fruit, appel, peer, ananas, meloen en banaan aan prikkers geregen. Daarna hebben we kip in blokjes gesneden en gehaktballetjes gemaakt met zelfgemaakte satesaus. Toen mochten we eieren vullen en hebben we “aardbeien-jus de orange cocktails” gemaakt. mmmmmm.

  Omdat het hééééééél warm was hebben we voor het eten nog even een goed watergevecht gehouden met de verkenners. De verkennerleiding was zo “aardig” om daarbij te helpen. Toen de waterballonnen op waren en iedereen drijfnat euhh ……. weer afgekoeld was gingen we lekker buiten onze hapjes opeten.
  Het was echt reuze gezellig!

  De oudste kabouters weten het nu zeker: ze willen zo snel mogelijk over na de gidsen!

 • Beautyfull evening

  Vanavond hebben we heerlijk getut en hebben we onszelf nóg mooier gemaakt (kon eigenlijk niet).

  Daarna was het tijd voor een heuse fotoshoot. Laat de modellenbureaus nu maar komen!

 • Heksenbezems maken met de bevertjes

  Vrijdagavond kregen we te horen dat we mee mochten draaien met de bevertjes, die zij zoooo lief.

  De bevers hadden heksenweekend en zij moesten een bezem maken. Dus gingen we op zoek, in groepjes van drie. Onze bever ging meteen zijn zaklampje pakken zodat we in het donker naar takjes konden gaan zoeken. Deze bever vond dat reuzespannend.

  Met onze handen vol takken gingen we weer naar binnen en gingen we zitten kletsen. Dat was dus niet de bedoeling, we kregen een bamboestok en moesten daar de takken aan maken met touw. Onze bever hield de takjes vast terwijl wij deze vastmaakten, we moesten wel hard trekken zodat het stevig zat.

  Toen we klaar waren was het wel een hele leuke bezem geworden en onze bever was reuzeblij. Máár wat is een bezem als hier niet op gevlogen wordt? Dus, de bever stak de bezem tussen zijn benen en wij tilden hem op. Zo vloog hij de zaal door, al heel blij kijkend. Dit was echt super.

  Toen wist Ine nog een leuk renspel, Ratten en Raven, simpel maar wel rennerig. Toen was het kampvuur al aardig aan dus gingen we daarbij zitten. Een bever kwam naast me zitten, en kletsen wat ie deed, echt gezelly. Mariëlle bleef het kampvuur lekker aanwapperen zodat het kampvuur af en toe heel erg hoog kwam, dat was wel lekker warm.

 • Sint…………

  En vol verwachting klopten al onze hartjes………..

  Afgelopen vrijdag met welgeteld 4 gidsen Sinterklaasavond gehouden.
  Gelukkig kwam Ine ons team versterken.
  Het levend bingo spel gespeeld, waarbij de nodige spelletjes gedaan moesten worden om toch een leuk cadeautje te pakken te krijgen.

  Was erg gezellig meiden…..

  Groetjes
  Miriam