Bevers

beverlogo-stuiter-roodwit

Bevers zijn scoutingleden van 5 tot 7 jaar.
Elke zaterdag om 10.00 uur zijn de bevers welkom in ‘Hotsjietonia’. We spelen samen met diverse Hotsjietoniabewoners, bijvoorbeeld Sterre Stroom, een stoere vrouw, houdt van kamperen en reizen. Keet Kleur, een echte kunstenaar, is dol op kleur en versierselen. Bas Bos, een sterke boswachter, weet heel veel over de natuur. Ook gaan we wel eens naar de bossen en spelen soms samen met de kabouters en/of welpen. Om 12.00 uur is het weer tijd om af te sluiten.
Een paar keer per jaar wordt er een nachtje gebivakkeerd in het clubhuis. Hartstikke gezellig met z’n allen slapen in de beverburcht, op speurtocht en spelletjes doen. Misschien ‘s avonds zelfs een kampvuur en lekker warme marshmallows eten!

Als je zin hebt om bever te worden bij ons, aarzel dan niet en maak een afspraak (zie mailadres) om een keertje te komen kijken op zaterdag. Wie weet is het wat voor jou!

Tot ziens op de Maalderij.
Bevergroetjes 

 

 • Volg Scouting Driesprong op Facebook

  Wil je meer lezen over de opkomsten van de speltakken en ander Scouting Driesprong-nieuws volgen? Like & Volg Scouting Driesprong dan via https://www.facebook.com/ScoutingDriesprong/!

 • Nieuwjaarsbingo

  Allereerst allemaal een gelukkig en gezond 2015 gewenst! We gaan er weer een geweldig scoutingjaar van maken.

  Vanochtend begon het al goed met onze traditionele nieuwjaarsbingo!
  De welpen, kabouters en bevers speelden om leuke prijzen. Buiten was het koud en nat, maar binnen gezellig warm. Een goed begin van 2015.

 • Sinterklaas

  Ook dit jaar brachten de Sint en zijn Pieten weer een bezoekje aan scouting Driesprong. Vol verwachting klopten de hartjes van de bevers, welpen en kabouters. Het was weer een geweldig feestje met natuurlijk voor iedereen een cadeautje.

   

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Beverkamp 2014

  Nadat we onze bedjes hadden gespreid gingen we openen en spelenderwijs het kampterrein rond. Na het eerste spelletje waren we al snel bezweet en gingen de shirtjes uit, zonnebrand op en gingen we bij onze speeltent gauw een badje vullen met water om met waterpistooltjes en sponsen te gaan spelen. Daarna de schaduw van het bos opgezocht voor boompje verwisselen, drie-is-teveel en zelf spelen. Kijken hoe het kamp van de verkenners en gidsen eruit zag. Mooie “keukens”, tenten en overkappingen, maar het paard wat er stond was het mooist. Daarna weer terug onder de bomen om de fantasie los te laten.

  Het avondeten moest zelf opgewarmd worden bij het kampvuur, heerlijk knakworsten op broodjes met tomaatjes, etc erbij. Aangezien we geen vriezer op het terrein hadden was het instappen en rijden maar richting de ijskoude gekleurde likballetjes. Hierbij kreeg de één een blauwe tong en de ander zat tot boven de wenkbrauwen onder het lekkers.

  Terug op het kampterrein werden de indianenshirts gemaakt om dan na het wassen naar bed toe te gaan. Knuffels en zaklampen erbij en dan slapen maar.

  ’s Morgens weer fris en fuitig uit de veren om na het ontbijt bij de speeltent te gaan zitten kleuren, spelen en weer insmeren want het werd al gauw weer warm. Na de lunch gingen we met alle andere speltakken spelletjes doen op de luchtkussens. Er was een stormbaan, een klimtoren, stokkenvangen, springkussen en een overwinningsspel. Het was een gezellig middag met veel water (sprinklers) om ons heen.

  Toen we klaar waren kwam er een frietkot het terrein op rijden en hebben we friet en snacks gegeten tot we vol zaten en nog een ijsje na.

  Na nog wat kletsen en spelen gingen we na een wasbeurt lekker slapen…..eeeeh eerst nog zaklamptikkertjes doen…..maar dan toch snel de oogjes dicht.

  Vrijdag waren we al wat later wakker en gingen we na het eten weer gezellig spelen. Een totempaal maken lukte maar niet, dan maar een smikkel-totempaal gemaakt om deze dan lekker op te smikkelen. Ook de vissen die de indianen vingen werden lekker opgesmikkeld. Dan was het toch echt tijd om op te ruimen. Toen zag je ook dat het gedaan was met de energie. Heerlijk weer in de armen van papa/mama.

 • Sportieve start 2014!

  Vanochtend zijn we het jaar sportief begonnen. Kabouters,welpen en bevers gingen sámen apekooien. Rode koppies, bezwete haartjes en veel lachende gezichtjes.
  Kortom apekooien is COOL!!!

   

 • Beverprogramma, najaar 2015.

  Noa heeft heel veel leuke ideetjes om dit najaar te doen. Ze houdt van samenspelen en wil ons leuke dingen laten doen/meemaken, gezellig samen.

  5 september                 Daar zijn we weer.   

  12 september              Noa’s vieze-handen-ochtend

  19 september              KliKlaKleuren maar.

  26 september             Sportief vriendjesochtend.  ==> dus neem gezellig een vriendje/vriendinnetje mee.   

  3 oktober                     Geen opkomst ivm weekendje weg voor alle stafleden. 

  10 oktober                  Spelen in de Ploegstraat, we zien jullie daar!

  17 oktober                  Noa’s kleurenpallet.

  24 oktober                   Boswandeling naar Noa’s hut.  ==> verzamelen bij picknickbank halverwege Tilburgsebaan.

  31 oktober                    Geen opkomst ivm herfstvakantie.

  7 november                   Herfstkleuren.

  14 november                Sinterklaasknutselen.

  21 november                   Zie ginds komt……..Noa?

  28 november                 Modeshow ala Noa.

  5 december                   Filmochtend.

  12 december                Kerst-wandeltocht.

  19 december                Warm aankleden want we gaan buiten spelen.

  Dan is het kerstvakantie en 9 januari is de eerste opkomst in 2016.

 • Nieuwjaarsbingo

  De eerste opkomst van dit nieuwe jaar begonnen we met veel lawaai. We hebben het wereldrecord heel hard gelukkig nieuwjaar wensen zeker weten verbroken. Daarna werd het snel stiller want samen met de welpen en de kabouters werd er gestreden om mooie prijzen in de nieuwjaarsbingo. Echt stil werd het niet , want na ieder cijfer kregen de bingomasters te horen of het gevallen cijfer al dan niet gewenst was. De eerste prijs dit jaar was voor Marleen, maar gelukkig was er voor iedereen een prijs, dus iedereen ging met één of meerdere prijzen naar huis. De kop is er af. Het beloofd weer een gezellig scoutingjaar te worden!

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.285789244871604.62546.285591661558029&type=3

 • Picknicken in het speelbos

  Ter afsluiting van het scoutingseizoen gingen we dit jaar gezellig samen met de welpen en kabouters naar het speelbos.

  Het werd een hele gezellige ochtend. Eerst hebben we met zijn allen het bos verkend en alle speeltoestellen uitgetest. Ja, bevers kunnen ook heel goed over kloven klimmen! Daarna werden er heuse dammen in de poel gebouwd en flink wat water gepompt.

  Daarna was het tijd voor een lekkere lunch. We hadden eierkoeken en krentenbollen en wafels en fruit en nog veel meer lekkers.

  Het was reuze gezellig met zo’n grote groep. Na het eten werd er door de jongens nog een potje gevoetbald en de meiden gingen mooie bloemen plukken.

 • Van Hotsjietonia tot Hotsjietonia

  In Eindhoven werden Silias, Gaby, Thijs en Vera geïnstalleerd en waren we met 11 bevers compleet om van Huize Hotsjietonia te verhuizen naar het Dorpje Hotsjietonia. We hebben nog wat ‘huizen’ gebouwd met bamboestokken en lappen stof, hele leuke creaties. Heerlijk gespeeld in de ‘speeltuin’ van de kabouters en welpen. De eerste nacht was een latertje, ze vonden het allemaal geweldig om zaklamptikkertje te doen.

  De volgende dag gingen we een tocht lopen, de eerste gedeelte moesten de bevers kaartlezend de route vinden. Na wat lekkers werd er uitleg gegeven over de kompas (Noord-Oost-Zuid-West) en moesten ze de rest van de tocht volgens de kompas lopen. Na de Hotsjietoniabingo en Hotsjietoniarenspel, waarin kennis gemaakt werd met alle bewoners, en gezellig spelen en rennen gingen we bbq-en. Na een heerlijke douche was het weer bedjestijd, dit maal gingen de oogjes toch al wat sneller dicht, één paar ogen haalde het einde van het verhaaltje nog niet eens.

  Zaterdag moest alles weer ingepakt worden. In groepjes gingen we naar Best waar we gezellig met de groep door Dippiedoe gingen lopen en spelen. Tussendoor heerlijke frietjes en snackjes gehad. En voordat we het alweer door hadden stonden de ouders er al om alle bevers weer gezellig mee naar huis te nemen.