Sinterklaas en zijn pietermannen

Dan is de grote dag aangekomen…vol verwachting klopt ons hart.

Lars wilde de stoel even uitproberen, maar werd er al gauw uitgetrokken want dat was de stoel van de Sint! Degene die wilde mocht naar voren komen om met een liedje te beginnen zodat de anderen gezellig mee konden zingen. Én jawel hoor, het hielp. We hoorden wat gestommel, maar zagen nog geen Sinterklaas. Wel een vreemd rood kleed wat bewoog…..en waar schoenen onder vandaan kwamen…ja hoor, pietenschoenen. Welkom Sinterklaasje.

De pieten waren die dag baldadig. Ze gingen uitgebreid zitten en vertelde ons dat ze Sinterklaas kwijt waren…ahum, daar zitten jullie op!

De das werd wat warm en mocht opgerold worden…alleen wilde de pieten ermee spelen. Ja hoor, de leiding mocht touwtje springen en touwtje draaien. Daarna mochten de bevers gezellig bij de Sint komen, sommige voor een babbeltje, andere voor een liedje. De drie jongens die overgevlogen waren vertelden de Sint wat ‘overvliegen’ en ‘installeren’ is. Toen de cadeautjes uitgedeeld waren was het tijd om….ritsrits…eh…ál uitgepakt. De pepernoten daalden op alle hoofden neer terwijl de Sint en zijn pietermannen weer weggingen. Dank U Sinterklaasje.

 

Er zijn heel wat leuke foto’s gemaakt, ga er maar eens lekker voor zitten:   http://nl.fotoalbum.eu/Driesprong/a444646   &   http://nl.fotoalbum.eu/Driesprong/a444913