Beverkamp 2014

Nadat we onze bedjes hadden gespreid gingen we openen en spelenderwijs het kampterrein rond. Na het eerste spelletje waren we al snel bezweet en gingen de shirtjes uit, zonnebrand op en gingen we bij onze speeltent gauw een badje vullen met water om met waterpistooltjes en sponsen te gaan spelen. Daarna de schaduw van het bos opgezocht voor boompje verwisselen, drie-is-teveel en zelf spelen. Kijken hoe het kamp van de verkenners en gidsen eruit zag. Mooie “keukens”, tenten en overkappingen, maar het paard wat er stond was het mooist. Daarna weer terug onder de bomen om de fantasie los te laten.

Het avondeten moest zelf opgewarmd worden bij het kampvuur, heerlijk knakworsten op broodjes met tomaatjes, etc erbij. Aangezien we geen vriezer op het terrein hadden was het instappen en rijden maar richting de ijskoude gekleurde likballetjes. Hierbij kreeg de één een blauwe tong en de ander zat tot boven de wenkbrauwen onder het lekkers.

Terug op het kampterrein werden de indianenshirts gemaakt om dan na het wassen naar bed toe te gaan. Knuffels en zaklampen erbij en dan slapen maar.

’s Morgens weer fris en fuitig uit de veren om na het ontbijt bij de speeltent te gaan zitten kleuren, spelen en weer insmeren want het werd al gauw weer warm. Na de lunch gingen we met alle andere speltakken spelletjes doen op de luchtkussens. Er was een stormbaan, een klimtoren, stokkenvangen, springkussen en een overwinningsspel. Het was een gezellig middag met veel water (sprinklers) om ons heen.

Toen we klaar waren kwam er een frietkot het terrein op rijden en hebben we friet en snacks gegeten tot we vol zaten en nog een ijsje na.

Na nog wat kletsen en spelen gingen we na een wasbeurt lekker slapen…..eeeeh eerst nog zaklamptikkertjes doen…..maar dan toch snel de oogjes dicht.

Vrijdag waren we al wat later wakker en gingen we na het eten weer gezellig spelen. Een totempaal maken lukte maar niet, dan maar een smikkel-totempaal gemaakt om deze dan lekker op te smikkelen. Ook de vissen die de indianen vingen werden lekker opgesmikkeld. Dan was het toch echt tijd om op te ruimen. Toen zag je ook dat het gedaan was met de energie. Heerlijk weer in de armen van papa/mama.