Verkenners

Scouts speltakteken

Verkenners zijn jongens van 11 tot 15 jaar. Zij leren spelenderwijs hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en om in groepsverband te werken.

Survivelen, pionieren, bostochten, kampvuur veilig leren aanmaken, hiken, fietsspeurtochten. Dit is een greep uit het programma van de verkenners.

Op vrijdagavond hebben de verkenners hun opkomst van 19.00 tot 21.00 uur.
Heb je interesse, kom dan gewoon een keer langs.

• Waterballonnen

Op vrijdagavond staan de verkenners in afwachting wat er die avond gaat gebeuren.

Tafels worden naar buiten gesjouwd en op z’n kant gezet. De verkenners zien het al gebeuren, de meeste weten al wat er komen gaat.

Achterin de velden worden pallets voorzien van wcpapier en dan komen de waterballonnen tevoorschijn.

Twee groepen tegen elkaar, iedereen met een papieren sjerp om heeft een waterballon. Nu is het de bedoeling om de pallet van het andere team papierloos te gooien. Máár je mag alleen maar gooien als jouw sjerp heel is……dus iedereen stond op scherp óf achter de tafels.

En waar waterballonnen zijn, zijn géén droge shirtjes dus de gidsen waren ook al gauw nat.