Kabouters

Welpen speltakteken

Op dit deel van de site kun je lezen wat de kabouters allemaal voor leuks doen.
Kabouters zijn meiden in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.

Vanaf 1 september 2010 noemt Scouting Nederland zowel de jongens als de meisjes in deze leeftjdscategorie welpen. Bij scouting Driesprong hebben we een aparte jongens en een aparte meisjesgroep. Soms doen we dingen samen, maar, meisjes en jongens vinden vaak ook andere dingen leuk, dus meestal draaien de jongens en de meisjes apart. Om verwarring te voorkomen blijft scouting Driesprong de meisjes (voorlopig) kabouters noemen.

We zijn (bijna) elke zaterdag tussen 10:00 uur en 12.00 uur te vinden op de Maalderij. Er wordt dan gekookt, geknutseld, geschminkt, toneelgespeeld, gewandeld, in het bos gespeeld en nog veel meer. Natuurlijk mogen ook kampjes in het scoutinggebeuren niet ontbreken, dus een paar keer per jaar wordt er een nachtje gebivakkeerd in het clubhuis en ieder jaar gaan we ook een week op zomerkamp.

Momenteel lopen bij Scouting Driesprong zo’n 19 meiden rond. Als je zin hebt om kabouter te worden bij ons, aarzel dan niet en kom gewoon een keertje kijken op zaterdag.
Wie weet is het ook wat voor jou!

Groetjes,
Joost, Linda, Monique, Vivian, Enzo en alle kabouters!

• Creatief met winegums
  • Nieuwjaarsbowlen
  • Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas met zijn pieten op de scouting. Altijd een spannende gebeurtenis. Sinterklaas houdt erg van scouting. Hij komt ieder jaar weer graag langs en dan hoor je dat hij precies weet wat er zoal gebeurt in onze groep. Gelukkig vond hij ook dit jaar weer de tijd om ons te bezoeken. De kinderen hebben ook weer erg genoten!

• Halloweenweekend

Afgelopen weekend hadden de kabouters een Halloweenweekend. Veel meiden kwamen al verkleed naar de Maalderij. ‘s avonds hebben we eerst maskers versierd, daarna werd het echt spannend…. De meiden werden gedropt in het bos. Eerst moesten we daar door een speurtocht met breaklights 3 Halloween-figuren zoeken. Ieder Halloween-figuur had voor ons een opdracht. Bij het derde figuur hield de speurtocht op en moesten we zelf de weg naar de Maalderij terug zoeken. Een echte dropping dus. Gelukkig stond de chocolademelk al klaar. Het kampvuur was aan dus er konden ook marshmallows geroosterd worden. Moe maar voldaan gingen de meiden daarna naar bed.

De andere ochtend was er eerst ontbijt (met tosti’s). Na het ontbijt was het tijd voor Halloweenspelletjes. Eerst een estafette met heksen en bezemstelen, daarna het heksenhoedspel en als laatste transformeerden de meiden elkaar tot mummie.
    Toen gingen we de Halloween-High tea voorbereiden. Er werden heerlijke (en ook een beetje griezelige) hapjes gemaakt: heksensoep, afgehakte vingers, spinnenkoekjes, modderwormen en nog veel meer lekkers. Na het koken gingen we dat natuurlijk allemaal proeven. Na het eten (en het opruimen) speelden we nog een potje Hollandse Leeuwen en toen was het weekend helaas al weer afgelopen. We kijken al uit naar het volgende logeerpartijtje :).

• Vriendinnetjesochtend

Vanochtend was het vriendinnenochtend bij de kabouters. We waren dus met een gezellige kwebbelbende. Natuurlijk wilden we onze vriendinnen laten zien wat er allemaal gebeurt bij de kabouters. We deden daarom veel verschillende dingen. We hebben geknutseld, de natuur bestudeerd, marshmallows geroosterd en een spel gespeeld. Het was heel gezellig!

• Leiding voor één dag

Vandaag waren de oudste kabouters er voor de laatste keer. Volgende week gaan ze overvliegen naar de gidsen. Vandaag waren ze daarom “leiding voor één dag “. Anne, Jet, Neeltje en Lua hadden een leuk programma voorbereid. Eerst gingen we Hollandse leeuwen spelen. Daarna gingen we in twee groepen weerwolven en sieraden maken. Het was heel gezellig. Goed gedaan meiden! 😀

• Spelen en picknicken in het speelbos

Vanochtend was helaas weer de laatste opkomst van het seizoen. We sloten af met een extra lange, gezellige opkomst in het Mastbos. Op naar het zomerkamp!

• Op expeditie met de kabouters

Vandaag gingen we de natuur van dichtbij bekijken. Met schepnetjes werd in het water gespeurd naar het waterleven. Er werden veel insecten en andere waterbeestjes gevangen en bestudeerd. Ook waren er heel veel kikkers in en naast de poel. En voor wie het nog niet wist : Kabouters kunnen over water lopen!

• Insigne knopen (23 mei 2015)

Vandaag kregen de kabouters knooples. Ze leerden de platte knoop, halve steek, Achtknoop, halve steek, slipsteek en de mastworp. Het ging supergoed. Als ze dit volgende week ook zo goed doen dan verdienen ze hun knoopinsigne. Gaat vast lukken meiden!

• Zeskamp (28 februari 2015)

Vandaag hadden we zeskamp. In drie groepen werden zes leuke en uitdagende spelen gedaan. We hebben op het slappe koord gelopen. Een “rivier” overgestoken.  Een water estafette gedaan. Een balspel gedaan. Een zakloopwedstrijd gedaan en behendig met bekers tussen je voorhoofd voorwerpen verplaatst. Tussendoor was er tijd voor drinken en een snoepje.  Het mooie weer maakte de gezellige ochtend compleet.