Heksenbezems maken met de bevertjes

Vrijdagavond kregen we te horen dat we mee mochten draaien met de bevertjes, die zij zoooo lief.

De bevers hadden heksenweekend en zij moesten een bezem maken. Dus gingen we op zoek, in groepjes van drie. Onze bever ging meteen zijn zaklampje pakken zodat we in het donker naar takjes konden gaan zoeken. Deze bever vond dat reuzespannend.

Met onze handen vol takken gingen we weer naar binnen en gingen we zitten kletsen. Dat was dus niet de bedoeling, we kregen een bamboestok en moesten daar de takken aan maken met touw. Onze bever hield de takjes vast terwijl wij deze vastmaakten, we moesten wel hard trekken zodat het stevig zat.

Toen we klaar waren was het wel een hele leuke bezem geworden en onze bever was reuzeblij. Máár wat is een bezem als hier niet op gevlogen wordt? Dus, de bever stak de bezem tussen zijn benen en wij tilden hem op. Zo vloog hij de zaal door, al heel blij kijkend. Dit was echt super.

Toen wist Ine nog een leuk renspel, Ratten en Raven, simpel maar wel rennerig. Toen was het kampvuur al aardig aan dus gingen we daarbij zitten. Een bever kwam naast me zitten, en kletsen wat ie deed, echt gezelly. Mariëlle bleef het kampvuur lekker aanwapperen zodat het kampvuur af en toe heel erg hoog kwam, dat was wel lekker warm.