Van Hotsjietonia tot Hotsjietonia

In Eindhoven werden Silias, Gaby, Thijs en Vera geïnstalleerd en waren we met 11 bevers compleet om van Huize Hotsjietonia te verhuizen naar het Dorpje Hotsjietonia. We hebben nog wat ‘huizen’ gebouwd met bamboestokken en lappen stof, hele leuke creaties. Heerlijk gespeeld in de ‘speeltuin’ van de kabouters en welpen. De eerste nacht was een latertje, ze vonden het allemaal geweldig om zaklamptikkertje te doen.

De volgende dag gingen we een tocht lopen, de eerste gedeelte moesten de bevers kaartlezend de route vinden. Na wat lekkers werd er uitleg gegeven over de kompas (Noord-Oost-Zuid-West) en moesten ze de rest van de tocht volgens de kompas lopen. Na de Hotsjietoniabingo en Hotsjietoniarenspel, waarin kennis gemaakt werd met alle bewoners, en gezellig spelen en rennen gingen we bbq-en. Na een heerlijke douche was het weer bedjestijd, dit maal gingen de oogjes toch al wat sneller dicht, één paar ogen haalde het einde van het verhaaltje nog niet eens.

Zaterdag moest alles weer ingepakt worden. In groepjes gingen we naar Best waar we gezellig met de groep door Dippiedoe gingen lopen en spelen. Tussendoor heerlijke frietjes en snackjes gehad. En voordat we het alweer door hadden stonden de ouders er al om alle bevers weer gezellig mee naar huis te nemen.