Als u interesse heeft in het huren van onze locatie raden wij u aan om ons een email te zenden met de nodige informatie met betrekking tot uw verzoek. U kunt deze email zenden naar verhuur@scoutingdriesprong.nl Er zal dan snel reactie gegeven worden. Wij verhuren onze accommodatie niet aan particulieren! Meer »

Zoals ieder jaar organiseren de Pivos van onze scouting een geweldig feest: de LoveParty. Voor de plannen van 2017 blijf regelmatig de website checken. Binnenkort zal de datum bekend worden gemaakt! Dit feest wil je uiteraard niet missen!!! Meer »

Het werd eens tijd! Een geheel vernieuwde keuken, toilettengroep, douches enz. ! Meer »

 

Home

Scouting biedt kinderen en volwassenen een leuke vrijetijdsbesteding.
Voor meer informatie over Scouting Driesprong en de Maalderij kunt u de betreffende menu’s aanklikken.

Voor leden, hun ouders en geïnteresseerden is er het speltaknieuws, en ook als je nog geen lid bent ben je welkom om daar eens doorheen te kijken.

Misschien ben je hier omdat je de Maalderij wilt huren? Of je zoekt wat telefoonnummers en email-adressen? Dat kun je hier allemaal vinden.

Adres:
De Maalderij
Posthoorn 8
4847 TJ Breda

Laatste nieuws:

 • Volg Scouting Driesprong op Facebook

  Wil je meer lezen over de opkomsten van de speltakken en ander Scouting Driesprong-nieuws volgen? Like & Volg Scouting Driesprong dan via https://www.facebook.com/ScoutingDriesprong/!

 • Nieuwjaarsborrel
  image

  Nieuwjaarsspeech van voorzitter Willem

  Een nieuw jaar is weer van start gegaan dus het was weer handjes schudden op de nieuwjaarsborrel van onze scouting. Alle vrijwilligers van Scouting Driesprong waren welkom om te proosten op het nieuwe jaar en om te genieten van een heerlijk winterse barbecue.

  Dus ook voor u allen: een gelukkig en gezond nieuwjaar! Laten we er een pracht scouting jaar van maken. En dat gaat zeker lukken met de geplande activiteiten in het verschiet!

 • Zonnestrijd actie

  Ook wij doen mee aan een actie waarmee we kans maken op het winnen van zonnepanelen op het dak van ons scoutinggebouw! Om te winnen moeten we bij de top 5 aantal stemmen zitten op 1 november. Het stemmen kan op www.zonnestrijd.nl waar je tevens ook meer informatie over de actie kan vinden. Omdat het zoeksysteem een beetje moeilijk is kun je ook hier klikken: http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11518 . Je krijgt een mailtje waarmee je je stem moet bevestigen. Door te stemmen maak je bovendien kans op een WakaWaka-lamp, de meest efficiente lamp op zonne-energie ter wereld!

 • Rommelmarkt ochtend

  Wat ben ik trots op mijn groep

  Ik ga van 28 juli 2015 tot en met 8 augustus 2015 deelnemen aan de World Jamboree in Japan. En mijn eigen scouting groep helpt mij mee met acties om het deelnemersgeld bij elkaar te sparen.
  Na de zeer geslaagde high tea van de gidsen in januari, organiseerden de bevers, kabouters en welpen op zaterdag  28 juni een spelletjesochtend. Vele spelletjes waren bedacht en enthousiast speelden de bevers, kabouters, welpen, broertjes, zusjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s de spelletjes. Ook werd er driftig gekocht van de tafels waar op allerlei dingen te koop werden aangeboden.

  De rowans en sherpa’s waren ook aan het helpen en verkochten zelf gebakken koekjes.

  Het was een hele gezellig ochtend, dank jullie wel!
  Tiki

   

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.654532434663948.1073741840.285591661558029&type=3

 • Bericht van Tiki!

  In ons vorig bericht heeft u kunnen lezen dat Tiki bezig is met acties om de Wereld Jamboree 2015 te kunnen financieren.
  Vandaag een bericht van haar zelf:

  tiki

  Hoi,

  Ik ben Tiki Molendijk en ik zit op Scouting Driesprong al vanaf de bevers. Nu ben ik gids of zoals ze dat bij Scouting Nederland noemen een scout. Naast onze opkomsten op vrijdag doe ik nog meer scouting activiteiten zoals bijvoorbeeld de HIT en ik ga in 2015 naar de Wereld Jamboree  in Japan. De deelname kost veel geld, daarom krijgen alle deelnemers de opdracht om minimaal de helft van het kampbedrag zelf bij elkaar te verdienen. Ik ben hiervoor allerlei acties gestart. Scouting Driesprong wil mij hiermee helpen en daar ben ik echt super blij mee. Om iedereen  op de hoogte te houden heb ik een site gebouwd  www.tikinaarjapan2015wj.weebly.com  daar kunt u meer lezen over de Jamboree en mijn acties. Ook kunt u je aanmelden voor mijn nieuwsbrief.

  Groetjes Tiki Molendijk

 • Actie Tiki: Wereld Jamboree 2015

  De Wereld Jamboree is een kamp voor scouts van over de hele wereld, dat één keer per vier jaar georganiseerd wordt. Er doen ongeveer 30.000 scouts aan mee uit ongeveer 150 landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland gehouden.

  In 2015 organiseert Japan de Wereld Jamboree (28 juli t/m 8 augustus 2015) en vanuit Nederland organiseert het Nederlands contingent namens Scouting Nederland de deelname.

  Vol trots kunnen wij vertellen dat ook voor een van onze scouts van Scouting Driesprong het doel is om mee te kunnen op Wereld Jamboree in Japan!
  Tiki van de gidsen is aan het sparen om mee te kunnen, want deze geweldige uitdaging kost helaas wel flink wat eigen knaken.
  Met verschillende klusjes probeert ze wat geld te sparen.

  Wij vanuit scouting Driesprong steunen dit geweldige initiatief. Daarom zullen alle speltakken verschillende activiteiten gaan organiseren om geld in te zamelen voor Tiki!
  Binnenkort hier meer informatie over!

 • Ole!

  Linda, al jaren lang onze kabouterleidster, is op 21 augustus bevallen van haar eerste kind: Ole.
  Ole is inmiddels ook al een paar keer langs gekomen op de scouting, erg leuk!

  wpid-IMAG0306.jpg

  Nogmaals, namens iedereen betrokken bij Scouting Driesprong:
  Van harte gefeliciteerd met jullie zoon Ole!

 • Wifi op de Maalderij

  Sinds kort is er op heel de Maalderij wifi beschikbaar! Vaak voor de verhuur erg handig om te gebruiken.
  Voor een dag zal het 10 euro kosten en per weekend 15 euro. Zie verhuur pagina voor meer informatie.

 • Grote Clubactie

  header-logo3

   

  Ook dit jaar doen we weer mee aan de Grote Clubactie!

  Wat houdt het in?

  De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben. Van de opbrengst gaat 80% direct naar de clubkas van Stichting Scouting Driesprong.

  Wij doen mee aan de Grote Clubactie omdat we samen met de leden en alle betrokkenen een pracht scouting willen blijven! Door onder andere leuke dingen te kunnen organiseren, het gebouw in orde te houden en op te knappen. Voor al deze activiteiten is er wel een zakcentje nodig. Uiteraard vragen we contributie, maar de Grote Clubactie is altijd een heel mooi extratje!

  Ga naar https://clubactie.nl/actie/StichtingScoutingDriesprong1 voor meer informatie en om lotjes te kopen!
   

 • Nieuwe website

  Na een aantal weken knutselen kunnen wij vol trots de nieuwe website lanceren. Hopelijk brengt het veel lees-en kijk plezier met zich mee!

  Misschien denk je: waarom een nieuwe site? Met de oude was toch niks mis? Dat klopt! Echter was het voor onszelf soms lastig te gebruiken, moeilijk om nieuwe berichten en nieuwe foto’s er op te zetten. Hierdoor zullen er hoogswaarschijnlijk ook meer en recentere stukjes geplaatst worden. Omdat we dit toch moesten vernieuwen hebben we ook maar gekozen voor een gehele nieuwe lay-out!

  Ook voor jullie is er iets nieuws. Je kan vanaf nu ook met je facebook account reageren op nieuwsberichten, probeer het maar eens uit! 😉